وبلاگ

تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی

سال‌های زیادی است که چرم طبیعی جایگاه ویژه‌ای در زندگی بشر داشته و بسیاری از تولید کنندگان از آن برای تولید پوشاک، کفش، کیف، صندل و … استفاده می‌کنند. به دلیل مزیت‌های زیاد محصولات چرم طبیعی از قبیل: دوام، استحکام، زیبایی، جذابیت همیشگی، انعطاف پذیری و داشتن اصالت، افراد ترجیح می‌دهند به سراغ این جنس بروند و آن را خریداری نمایند.

اما وجود محصولات تقلبی و افزونی چرم مصنوعی که از لحاظ ظاهری بسیار شبیه چرم طبیعی است، باعث شده تا افرادی که در چرم شناسی مبتدی هستند و در این خصوص سررشته‌ای ندارند، در تشخیص چرم طبیعی (Natural Leather) از چرم مصنوعی (Artificial Leather) دچار مشکل شوند و نتوانند کالای مناسبی را خریداری نمایند.

لذا با توجه به اهمیت این موضوع ما در این پست تصمیم داریم برای شما عزیزان راهکارهایی را بیان کنیم تا از طریق آنها بتوانید به راحتی چرم طبیعی را از چرم مصنوعی تشخیص دهید. پس اگر می‌خواهید محصولات چرم طبیعی را خریداری کنید، بهتر است قبل از هر کاری مطالبی را درباره نحوه تشخیص آن بدانید. با ما همراه باشید تا بیشتر از چرم طبیعی برایتان بگوییم.

روش‌های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی کدام موارد هستند؟

برای اینکه بتوانید چرم اصلی و طبیعی را از چرم مصنوعی تشخیص دهید، روش‌های مختلفی وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:

  • به برچسب یا شناسنامه محصولات چرمی توجه کنید.

تمام محصولاتی که از چرم اصل و طبیعی ساخته شده‌اند، دارای نشان مخصوص خود هستند؛ لذا بهتر است هنگام خرید حتماً از فروشنده بخواهید تا شناسنامه و برچسب کالای چرمی را در اختیارتان قرار دهد تا شما از اصل بودن آن مطمئن شوید.

  • بوی چرم را در محصول بررسی کنید.

یکی دیگر از راه‌های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی، بوی آنها است. شما می‌توانید با استفاده از حس بویایی خود به راحتی چرم طبیعی را بشناسید. محصول مورد نظرتان را بو کنید، اگر بوی تندی داشت یا اینکه بوی حیوان می‌داد که به آسانی این بو از بین نمی‌رفت، مطمئناً از چرم طبیعی ساخته شده؛ چراکه چرم مصنوعی بوی پلاستیک می‌دهد.

  • به یاد داشته باشید که چرم اصل گران قیمت است.

مسلماً محصولاتی که از چرم اصل و طبیعی تولید می‌شوند مثل پالتو، کیف یا کفش قیمت بالایی دارند و گران‌تر از دیگر محصولات هستند؛ چراکه چرم اصل مقاومت زیادی داشته، دوخت آن خاص، زمان‌بر و بسیار مرغوب و بادوام است. اما محصولاتی که از چرم مصنوعی تولید شده‌اند، جنس نامرغوب داشته و معمولاً ارزان قیمت هستند. به یاد داشته باشید که در هنگام خرید محصولات گران قیمت حتماً به طور کامل محصول را بررسی کنید و نسبت به اصل بودن چرم و عیوب احتمالی آن مطلع شوید.

  • به جنس قسمت پشت محصول دقت کنید.

یکی دیگر از تفاوت‌های بارز چرم طبیعی و چرم مصنوعی جنس پشت آنها است. به یاد داشته باشید که از دیدن جنس قسمت پشت محصول مورد نظرتان غافل نشوید. معمولاً پشت چرم طبیعی حالت پرزدار و پشت چرم مصنوعی به صورت شبکه‌هایی است که با نخ دوخته شده است. پس اگر در پشت یک محصول چرمی نخ دیدید، به طور حتم از چرم مصنوعی تهیه شده است.

  • سطح محصول را بررسی کنید و برای اصل بودن چرم به دنبال منافذ کوچک و طرح‌های ناهمگن بگردید.

از حس لامسه خود کمک بگیرید و برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن چرم رویه و سطح آن را لمس کنید و به قسمت‌های مختلف آن دست بزنید. چرم اصل و طبیعی که از پوست حیوانات تهیه شده است معمولاً دارای چین و چروک و خراش بوده و سطح یکنواختی ندارد. پس می‌توان گفت تفاوت بین چرم اصلی و مصنوعی ضخامت ناهمگن موجود در چرم‌های طبیعی است.

  • به بافت و طرح روی محصول نگاه کنید.

هنگام خرید محصولات چرمی، اگر به چرم اصلی و طبیعی نگاه کنید، برای اینکه متوجه بافت فشرده و متراکم آن بشوید، فقط کافیست قسمت‌های برش خورده محصول را مشاهده کنید، چرم‌های طبیعی دارای طرحی منحصربه فرد و غیر تکراری هستند، در صورتی که چرم‌های مصنوعی از جنس پلاستیک بوده و الیاف متراکمی ندارند.

  • برای تشخیص طبیعی و مصنوعی بودن چرم از انعکاس نور استفاده کنید.

یکی دیگر از روش‌های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی این است از انعکاس نور کمک بگیرید. به یاد داشته باشید زمانی که نور به سطح رویی چرم اصلی برخورد می‌کند، به یک اندازه منعکس نمی‌شود. در واقع انعکاس نور بر روی سطح چرم اصل باعث می‌شود که برخی قسمت‌ها حالت مات و براق داشته باشند؛ چراکه چرم اصلی سطح صافی ندارد و نمی‌تواند نور را به درستی منعکس کند، در صورتی که وقتی نور به چرم غیر اصل می‌تابد، به صورت یک اندازه و یکسان منعکس می‌شود.

  • برای شناسایی اصل یا غیر اصل بودن چرم از تست شعله استفاده کنید.

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید از آن استفاده نمایید، تست شعله است، البته این کار را نمی‌توانید در فروشگاه انجام دهید. به یاد داشته باشید که چرم اصل و طبیعی در برابر شعله به راحتی نمی‌سوزد و آتش نمی‌گیرد، به هیچ عنوان دچار تغییر شکل نمی‌شود و چنانچه شعله را تا مرحله سوختن چرم روشن نگه دارید، بویی مثل سوختن مو از آن بلند می‌شود، اما چرم مصنوعی در برابر شعله و حرارت به سرعت می‌سوزد، جمع شده و تغییر شکل می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *